Hjerteformet hår.

2020: Dette er sesongens viktigste hårtrender

I år er det flere hårtrender som utpeker seg. Blant annet småfletter, oppklippede frisyrer og neonfarger. La deg inspirere av årets største hårtrender.

Oppklippet med tekstur

Det er kanskje ingen stor overraskelse, men trendbildet inneholder både korte og lange frisyrer også denne sesongen. De lange frisyrene være litt mer rocka i år – med mer tekstur og oppklippede partier.

I tillegg er den skulderlange boben fremdeles aktuell – og begge hårlengder kan gjerne kombineres med en tung lugg som enkelt kan styles til siden.

Frisyrene kan med fordel rufses litt til i år. Stylet med saltvannsspray og lufttørking får du en naturlig look, og om du ønsker mer volum kan du bruke mousse og hårspray før du føner håret tørt.

Sideskill med pyntekam

Pyntespenner med glitter og perler har vi omfavnet for lengst, men nå er det en 80-tallsklassiker som gjør comeback, nemlig pyntekammen. Den ser ut som en spenne, men har tenner eller tagger på den ene siden, som gjør at du kan feste den i håret.

­Behold ditt naturlige fall og lag en sideskill godt på siden av hodet. Dra håret bakover på motsatt side av skillen og fest med pyntespenne. Yttersiden av øyenbrynet ditt er en god mal. Spray luggen med tekstur- eller saltvannsspray for høyde, og avslutt med hårspray.

Gå på skattejakt hos mammaen eller bestemoren din, eller ta turen til en vintagebutikk, så vil du helt sikkert finne noen vakre pyntekammer.

Flettedetaljer

Flettefrisyrer forsvinner nok aldri fra trendbildet, men akkurat nå ser vi at en mikrotrend fra 90-tallet har kommet tilbake.

Nå kan du leke deg med tynne fletter, gjerne hengende ned mot ansiktet, eller som en del av en oppsatt frisyre. Rufsete hår med tynne fletter litt tilfeldig, er oppskriften på årets look.

Neon på nye måter

Neonfarger og duse pasteller har vært populært lenge. Nå ser vi at vi kan bruke farger på helt nye måter, for eksempel kun på enkelte partier.

Om du ikke vil gå «all the way» med neonfarger, kan du la deg inspirere av Billie Eilish, som akkurat nå har bleket ettervekst som deretter er farget med neongrønn. Superkult – og enkelt å farge tilbake, om du skulle gå lei.

Naturlige nyanser

Hvis du foretrekker en mer naturlig farge, kan du gå for «bronde» – en naturlig og glossy bruntone, med ulike nyanser av lysere brun og sandfarger. Ønsker du en enda lysere variant, kan du gå for varme og naturlige blondtoner, med beige nyanser.

­«Fake» blond og helbleket er vi ferdige med, men om du ønsker en lysere hårfarge, kan du holde det naturlig ved å beholde din naturlige farge innerst, og i mesteparten av håret, men med innslag av lysere toner – litt lignende balayage-teknikken, hvor hårfargen påføres for hånd for å unngå skarpe foliestriper.

Messy oppsatt hår

Luftige hestehaler og rufsete oppsatt hår, er en «go to» i 2020. Ikke bare er det enkelt å få til, det ser aller best ut med tekstur fra saltvannsspray og tørrsjampo – og dermed ypperlig for «dag to»-hår.

­Disse frisyrene kan varieres i det vide og det brede – med et lekkert silkeskjerf, med pyntekam, eller løse og naturlige bølger. La gjerne endel hår henge ned foran for å ramme inn ansiktet.