Vinterhår: Unngå at håret blir tørt og statisk i vinter.

Slik unngår du tørt og statisk vinterhår

Mange av oss får ekstra tørt og statisk hår når det er kaldt i luften. Her er tipsene som gir håret ditt fuktigheten tilbake.

Flere faktorer spiller inn og kan gjøre at håret ditt kjennes tørrere ut om vinteren. Den kalde luften inneholder mindre fuktighet, noe som påvirker både huden og håret vårt. I tillegg gir lue og skjerf ekstra friksjon og slitasje på håret.

1. Ikke vask håret for ofte

Det første du kan gjøre for å få kontroll på tørt og statisk hår, er å justere på hårvaskrutinen din. Mange av oss vasker håret oftere enn vi egentlig må, og det kan gjøre at håret oppleves tørrere og mer slitt.

Hodebunnen vår produserer nemlig naturlige oljer, som er med på å motvirke brusete og tørt hår. Vasker du håret for ofte, tar du vekk disse naturlige oljene.

Nøyaktig hvor ofte du bør vaske håret, er det ingen fasit på. Det varierer blant annet av hårtypen din og hvor mye talg hodebunnen din produserer, men for mange rekker det å vaske håret 2-3 ganger i uken.

2. Tilfør fukt med riktig balsam

En god fuktighetsgivende balsam kan gi deg den ekstra fuktigheten du trenger, men pass på å bruke riktig mengde. Påfører du for mye balsam, kan håret fort bli tungt og flatt. Bruk derfor kun balsam i hårlengdene, ikke i hodebunnen. Du kan også gi håret en «fuktighets-boost» med en hårkur i tillegg.

3. Ikke gå ut med vått hår

Vått hår er mer sårbart og knekker lettere enn tørt hår. Derfor bør du være forsiktig med å gre håret når det er vått – og unngå å gå ut med helt bløtt hår når det er minusgrader. Bruker du lue og skjerf, kan det nemlig slite på det våte håret.

4. Reduser varmebehandling

Føner, rettetang og krølltang kan belaste håret, og bidra til at håret ditt blir tørt. Derfor bør du la håret ditt lufttørke så ofte du kan, for å bevare glansen og fuktigheten. Om du likevel skal bruke varmebehandling, bør du investere i en god varmebeskyttende spray, som beskytter håret ditt mot høye temperaturer. Prøv også å bruke lavere temperatur på krøll- og rettetangen. Ofte skrur vi temperaturen til maks i ren refleks, selv om det sjelden er nødvendig for å få ønsket resultat.