Våre produkter er veganske og ikke testet på dyr

Vi i Sunsilk Minerals er opptatt av dyrevelferd, og garanterer at produktene våre ikke er testet på dyr eller inneholder animalske ingredienser.

I dag er stadig flere av oss opptatt av hva de ulike produktene vi bruker inneholder, og mange ønsker derfor å unngå produkter som kan skade dyr og miljøet vårt.

Det er en holdning vi har stor forståelse for – og som vi også støtter. Derfor har vi nylig forbedret våre formuleringer, slik at hele Sunsilk Minerals-serien nå er helt vegansk og mer miljøvennlig enn tidligere.

Våre produkter er naturligvis heller ikke dyretestet, og ingrediensene vi bruker er ikke testet på dyr.

Hva betyr «vegansk»?

Veganisme er en levemåte basert på respekt for alt som er levende. Det betyr at de som lever vegansk unngår mat og produkter som er laget helt eller delvis av dyr. Veganisme handler med andre ord ikke bare om plantebasert kosthold.

Det at Sunsilk Minerals er vegansk, betyr at vi ikke bruker animalske ingredienser, eller ingredienser med animalsk opprinnelse.

Forbud mot dyretesting

Siden 2013 har dyretesting av kosmetikk vært ulovlig i EU, og dermed også i Norge. Bestemmelsen var en del av kosmetikkdirektivet som kom i 2003, hvor det ble fastslått at dyretesting skulle utfases. I dag er det et totalforbud mot å omsette produkter som inneholder ingredienser som er testet på dyr etter 2013.

Vi følger det europeiske kosmetikkregelverket, og garanterer at ingen av våre produkter blir testet på dyr – heller ikke ingrediensene vi benytter.

Det vil si at du trygt kan bruke Sunsilk Minerals, og andre produkter som er produsert i Norge og Europa, uten å bekymre deg for at produktene er dyretestet.

Les mer om utfasingen av dyretesting hos Mattilsynet her