Hårpleie fra Sunsilk Minerals gir sunt og vakkert sommerhår.

Sunsilk gir deg sunt og velduftende sommerhår

Er mykt, velduftende og sunt sommerhår drømmen? Unngå tørt og solskadet hår med riktig hårpleie – og disse tipsene.

Hvem drømmer vel ikke om mykt, vakkert sommerhår som dufter varmt og tropisk – eller kanskje fresht av urter og blomster? Sannheten er at noe av det beste med sommeren kan føre til skadet og livløst hår. For å få luftig, sunt og velduftende sommerhår er det viktig å gi det fuktighet og pleie.

Håret trenger beskyttelse

UVA- og UVB-stråler fra sola kan gi solskadet hår som lettere blir flisete og brekker. Legg til uttørkende vind og saltvann i håret – så er det ikke rart resultatet blir matt og flokete.

Det håret ditt trenger, er fuktighet, pleie – og litt ekstra beskyttelse.

Har du lagt merke til at huden blir tørr etter en dag på stranda? Det samme gjelder håret ditt. Sola ødelegger skjellaget og bleker håret. Solbleket hår høres kanskje ut som en drøm – men gir du ikke håret nok pleie, kan det fort bli et tørt mareritt.

Vi har et godt tips til de dagene du vet du skal være mye ute:

Ta balsam i tørt hår og sett håret opp i en knute. Balsamen vil mette håret slik at sol, klor og salt ikke får gjort like stor skade. I tillegg vil balsamen gi håret fuktighet. Blir håret vått, kan du skylle det i ferskvann og ta i ny balsam.

Her er andre triks du kan bruke når sola steker:

 • Bruk en caps eller kul solhatt for å beskytte håret
 • Ha håret oppsatt i en topp – og stapp de tørre og sårbare hårtuppene godt inni
 • Hold deg i skyggen når det er mulig
 • Ikke glem å drikke nok væske!

Klipp av tuppene

Det er naturlig at hårtuppene blir tørre og slitte – er håret langt, har de jo fulgt deg i flere år allerede! Tørre tupper kan gjøre håret mer flokete, og at det ser mer slitt ut enn det egentlig er. Å stusse håret jevnlig for å få bort de tørre tuppene vil gjøre at håret ser og føles mye sunnere – og du unngår at slitt hår spiser seg oppover.

Klipper du bort et par cm jevnlig gjennom året, vil håret fremdeles vokse og bli langt – og se mye friskere ut!

Shampoo og balsam for alle hårtyper. Foto.

Riktig hårpleie gir vakkert sommerhår

Mens du leter frem kjoler og sandaler, kan du i samme slengen også sette frem mer pleiende hårpleieprodukter som gir håret ekstra fuktighet.

Finn den serien som passer deg best. Husk at shampoo og balsam utfyller hverandre, så for best mulig resultat, lønner det seg å holde seg til en serie.

Normalt hår

Herbal Happiness er en pleiende serie for normalt hår. Har en behagelig og fresh duft av friske urter med innslag av søtt og syrlig.

Inneholder fuktbevarende ingredienser som gir håret pleie og et vakkert resultat.

Matt hår

Bright blossom gir nytt liv til slitt sommerhår! Serien dufter nydelig av liljekonvall, roser og jasmin – og tar deg rett til en eng i full blomst.

Mykgjørende og glansgivende ingredienser gjør håret ditt mykt og strålende glansfullt.

Slitt og tørt hår

Passion Punch er balsam og shampoo for tørt hår som gir ekstra pleie. Serien lukter fruktig og friskt av pasjonsfrukt, fersken og grapefrukt. Litt som en søt sommerdessert.

Inneholder styrkende quinoaproteiner og gir ekstra pleie til bleket og skadet hår

Alle hårtyper

Coconut care for alle kokoselskere – uansett hårtype. Med et deilig hint av varm vanilje gir denne serien rikelig med assosiasjoner til ferie, sol og sommer.

Inneholder naturlig kokosolje og er fuktighetsbevarende. Beskytter og pleier håret og gjør det sunt og sterkt.

Husk på dette når du skal vaske håret!

 1. Shampoo skal rengjøre hodebunnen. Ikke skrubb hårlengdene med shampoo – det vil skade håret ytterligere. I stedet kan du forsiktig klemme skummet gjennom håret når du skyller ut shampooen.
 2. Vask håret med shampoo to ganger for at produktet skal skumme nok og gjøre hår og hodebunn helt rent.
 3. Balsam er viktig året rundt – men kanskje ekstra viktig når vi er mye ute i sola. Håret blir utsatt for store påkjenninger og trenger litt ekstra kjærlighet i dusjen.
 4. Bruk en rikelig mengde balsam, sånn at du får fordelt det jevnt. Balsam skal du ha i hårlengdene – men hold den unna hodebunnen for å unngå at den blir fet.

 

Bruk hele serien til Sunsilk for en velduftende helhet. Foto.

Sånn får du sommerhår til å dufte ekstra godt – ekstra lenge

Deilig duft er en viktig del av Sunsilk Minerals, for vi vet hvor viktig det er at håret ikke bare er rent og og sunt, men også lukter fresht. Her har vi noen tips til hvordan du kan få den fantastiske duften i håret til å vare ekstra lenge.

 1. Bruk shampoo og balsam fra samme duftserie. Det er ikke bare ingrediensene som utfyller hverandre, men også duftmessig gjør de hverandre gode.
 2. Vask håret rett før du skal ut. Duften vil bli svakere over tid, og den er definitivt freshest når håret er nyvasket.
 3. Har du tørre hårtupper, kan du bruke en liten mengde balsam i håndkletørt hår som leave-in i tuppene. Det gir ekstra pleie – og ekstra god lukt.
 4. Velg også deodorant, dusjsåpe og bodylotion i samme duftserie for en velduftende helhet.